Navigation Menu+

Winters

25 november 2008 door in Blogger | 4 reacties


Zondag zag het er in ons dorp zo uit, dit is landgoed Groenhoven bij ons om de hoek. Inmiddels is de sneeuw grotendeels weg, er ligt wat ijs op de sloten en plassen en de vogels zijn zich aan het hergroeperen. Bij het keukenraam toont het roodborstje uitdagend zijn rode voorplecht, of we niet eens iets aan de voedertafel kunnen doen. Ook de meesjes en merels zijn opvallend aanwezig. Om te beginnen maar eens wat van de minder succesvolle bewaarappels buiten gelegd. Dat wordt gewaardeerd.
Tijdens de ochtendwandeling zag ik in de elzen meer dan dertig puttertjes heen en weer vliegen, als wolkjes, als grotere wolk, enkelingen die zich alsnog aansluiten. Wat dat gezwerm voor ons in petto heeft weet ik niet. De lucht is blauw, de zon schijnt en een winterse kou bijt zachtjes in je wangen.
Straks toch maar vetbollen enzo meenemen uit het dorp.

4 Reacties

  1. Wow wat een fraai gezicht. Wanneer ging je ookalweer met pensioen? 😉 Zo wil ik wel wonen zeg. Hier in het Haagse niks van wit bespeurd, maar zie net op een blog van een andere Haagse wel een witte foto ?? Misschien woon ik per ongeluk in een wat warmere zone…

  2. Ha Yvon, ja, het was hier weer sprookjesachtig, met meteen kinderen op sleetjes, sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen maken. Soms waan je je hier echt in de jaren vijftig. Enne… nog een jaar of vijf geduld? Maar als je wilt komen moestuinieren mag dat komend voorjaar al….

  3. Eh nou als ik bij jou in de leer mag met 2 linkergroene handen…

  4. Zolang je maar een stevige kleispitter meeneemt…..

Tags: