Navigation Menu+

Wijn in de Middeleeuwen

18 oktober 2009 door in Blogger | 4 reacties


Rijnwijn, dat dronken we hier in de vroege Middeleeuwen. De Franse wijn kwam hier pas later. Ook Katharina van Kleef en haar gezelschap lustten er wel pap van.
Maar wat lees ik daar bij Bruno Laurioux? In de lage landen (inclusief Vlaanderen, en wellicht zelfs Normandie) waar veel boter geproduceerd werd, roerde men graag een klont boter door de wijn. En ook door het bier.
Mmm…. dat zouden we nu toch maar liever niet meer doen.

4 Reacties

  1. Je snapt: ik wil titel van het boek 😉 en herkomst van het plaatje!
    Boter in de wijn? Zou daar die liefde voor boterige Chardonnay's vandaan komen? 😉

  2. Overigens, kon je al naar de tt van Katharina van Kleef? Of was íe nog niet open voor je gips? Hij staat wel op mijn lijstje.

  3. Helaas heb ik de opening moeten laten schieten. Gelukkig loopt hij nog wel even, anders wordt het een rondje rolstoel.

  4. Titel is: Manger au Moyen Age. En het plaatje heb ik van de tentoonstellingssite van Katharina van Kleef, dus Museum het Valkhof in Nijmegen.

Tags: