Navigation Menu+

Voedsel en Architectuur – vervolg

24 juni 2012 door in Blogger | 1 reactie

Vandaag in Amsterdam, kom naar de Jan van Galenstraat, in de Centrale Markthal is een grootse – en gelukkig overdekte –  Food & Architecture Fair. Er zijn workshops, lezingen (ja, ik sta ook op het programma), er is een markt, en ook nog een debat. Kortom: een uitgelezen kans om je te verdiepen in de samenhang tussen Voedsel en Architectuur. Daar ga ik het ook over hebben. Geen stad zonder platteland. Hoeveel platteland heeft een stad eigenlijk nodig? En hoe kwam het eten naar de stad? Waar en wat kocht en at men in vervlogen tijden? Waarom moest vis vroeger levend worden verkocht? Waarom heet de Kalverstraat eigenlijk zo? En waarom stonden er koeien in de Wintertuin van Krasnapolsky? En wat werd er eigenlijk in Amsterdam allemaal aan eten geproduceerd? Ga ik het allemaal over hebben aan het eind van de ochtend. De rode draad: volg het voedsel.

 

1 reactie

  1. Hoi Lizet,

    Ik zie zojuist deze oude post en vraag me af wat het verhaal is van de koeien in Krasnapolsky? Kun je mij dit vertellen? Ik ben benieuwd!

    vriendelijke groet
    Job

Tags: