Navigation Menu+

Polenta – vervolg

15 februari 2009 door in Blogger | 2 reacties

Behalve de hartige variant, bestaat er ook de mogelijkheid zoete gerechten met polenta te maken. Misschien ligt dat gezien het zoetige van de mais zelf wel meer voor de hand. Citroen geeft het de nodige frisheid.
Citroen Polenta Cake
Nodig: 115 gram snelkook polenta, 115 gram rijstmeel, 1½ theelepel GV bakpoeder, 2 grote eieren + 3 eiwitten, 175 gram kristalsuiker, geraspte schil van 2 onbespoten citroenen, sap van 2 tot 3 citroenen (ca 125 ml), 3 druppels vanille essence, 100 ml zonnebloemolie, 150 ml karnemelk of sojamelk.
Bereiding:
1. verwarm de oven op 180 graden Celsius. Vet een springvorm van 25 cm doorsnede in met wat olie. Bepoeder dit dan met wat droge polenta.
2. Zeef de rijstbloem en bakpoeder in een ruime kom en roer er dan de polenta door.
3. Klop in een aparte kom de eieren, eiwitten en suiker tot een bleke, dikke massa.
4. Voeg het polenta-mengsel toe en vervolgens ook de citroenrasp, citroensap, vanille essence, olie en karnemelk. Gebruik hiervoor RVS gereedschap.
5. Lepel het mengsel in de bakvorm en bak het in een half uur gaar. Test even met een saté stokje, dat moet er schoon uitkomen.
6. Snijd de cake in plakken en serveer het met aardbeien en slagroom of sojaroom.

2 Reacties

  1. Polenta mag ich auch sehr gerne. Vor allem, weil ich auch nicht zuviel glutenhaltiges Getreide essen sollte (keine Zöliakie, zum Glück!!). Mit Zitrone stelle ich mir Polenta herrlich vor. Aber sag mal, können die Früchte auf dem Bild nicht auch Quitten sein?

  2. De bloemen zijn wel weer erg citrusachtig, evenals de kleine pitjes links voor. En de titel van het schilderij noemt ook citroenen, dus houd ik het maar even op citroen ;-).

Tags: