Navigation Menu+

Hungry for Design : zuur

9 maart 2012 door in Blogger | 4 reacties


Bij de post zat een fraai boek gemaakt over de Food Design Experience 2012, afstudeerprojecten van de HAS in Den Bosch. Allemaal fascinerende onderwerpen. Een paar springen er wat betreft de culinaria uit. Bijvoorbeeld het ontwerp van Frederik Koenders. Al heel lang gefascineerd door de smaakcomponent zuur: citrus, yoghurt, bergamot, balsamicoazijn, of sherry-azijn. Vaak verwaarloosde aspecten in onze gerechten. Maar Fredrik ziet de aandacht voor zuur en zoetzuur toenemen in onze haute cuisine. Zo kwam hij op zijn product: Prickle. Ingelegde groente en fruit in zuur. In het totaal twaalf combinaties. Met op de verpakking – een doorzichtige stazak – tips waar het spul lekker bij smaakt.
Nu nog de delicatessenwinkel die het product direct omarmt en in de schappen zet. Ik voorzie wel een proeverij in de lekkerste winkel in de gezelligste winkelstraat van Amsterdam.

4 Reacties

  1. Alleen jammer dat ze 'stampot' schrijven. Zou voor mij genoeg reden zijn om het boek niet te willen hebben.

  2. Dat vind ik dan een beetje een 'zure' opmerking. Het boek is een bundeling van afstudeeropdrachten en erg inspirerend. Altijd leuk als jonge mensen hun visie op culinaria en design met ons delen!

  3. Graag zou ik in het bezit komen van dit inspirerende boek. Kunt u mij misschien helpen met een adres oid waar ik het boek kan bestellen?

    Alvast bedankt.

    mvrgr, M Uilenhoed

Tags: