Navigation Menu+

Herfst

22 oktober 2008 door in Blogger | 4 reacties

Het is vandaag van dat mooie stille herfstweer, zon begint door een lichte nevel heen te komen, de essen laten massaal hun bladeren vallen, de meesjes, groenlingen en vinken komen in de tuin wonen. En terwijl sommige rozen nog volop bloeien, produceren anderen alleen nog maar prachtige rode bottels.
Soms is het platteland toch wel heel idyllisch.

Rozenbottels zijn rijk aan vitamine C en je kunt er jam van maken, of sap. Voor 1 kilo rozenbottels heb je een halve liter water nodig, 100 gram suiker en het sap van een halve citroen. Heb je even zin noch tijd, dan vries je ze gewoon in hun geheel in tot nader order. Rozenbottels voor de jam kun je het best combineren met appels: half om half.

4 Reacties

  1. Mijn favoriete jam! (Maar nog nooit zelf gemaakt).
    Zeg, ik wil bijna weer verhuizen. Naar het platteland 😉

  2. Mijn favoriete jam! (Maar nog nooit zelf gemaakt).
    Zeg, ik wil bijna weer verhuizen. Naar het platteland 😉

  3. Nog even volhouden, na ons pensioen verkassen we en komt dit prachtige boerenhuis vrij, inclusief moestuin en fruitbomen en natuurlijk heerlijk veel plekjes in de zon of schaduw….

  4. Oh dus ik heb nog tijd voor een cursus groene handen.
    Er ging even wat mis met reageren zie ik al…

Tags: