Navigation Menu+

Heimwee

4 oktober 2008 door in Blogger | 6 reacties

Hol naar de winkel en koop Trouw vandaag. Waarom? Er staat het lekkerste heimweerecept in dat je je kunt voorstellen. Karin Luijten van Koken met Karin heeft sinds enige tijd een Heimweerubriek in deze kwaliteitskrant. Ze laat mensen vertellen over hun heimweerecept. En vandaag ben ik aan de beurt. Linzensoep van Madame uit Leiden. Nooit geweten hoe Madame verder heette, maar Madame was een fenomeen. En ze maakte de meest verrukkelijke linzensoep met pruimedanten. Het recept staat in de krant en op Karins blog. Met deze prachtige cartoon. Want Karin kan ook prachtig tekenen. Trots!
Het begint trouwens echt weer voor een verwarmende linzensoep te worden.

www.kokenmetkarin.nl

6 Reacties

 1. Mmmmm Linzensoep doet me aan oktober enje verjaardag denken.
  Bel me even , mijn geheugen van mijn telefoon is gewist!
  dag dag
  Caroline

 2. Ik fotografeerde wel eens wat in die tijd. Chez Madame was populair bij bruiloften en afstuderen. Ik ben even mijn foto-archief in gedoken — weinig gevonden — meeste weg gegeven. Ik heb geen gehaakte kleedjes op mijn foto’s, wel geblokte tafelkleedjes. En een verschrikkelijk leuk georganiseerde rommel met veel planten en dingetjes. Op de muur staat geschreven:

  QUI A GAGNÉ LA GUERRE?
  LE VIN ROUGE!

 3. jan=mrooijer

 4. Leuk, gisteren reunie van mijn VVSL-jaar. Stond er niet ook nog Auberge Francaise op de gevel? En ja, die planten herinner ik me, daar stopte ik de pruimenpitten in! Jan, zet je de foto op je blog? Thnx.

 5. Leuke jaren zeventig foto’s, we komen dezer dagen om in de nostalgie, met lustrum VVSL (40 jaar geleden), de Auberge, 3 oktober… Nu nog een strandwandeling van de Wassenaarse Slag naar Meijendel en terug en ik ben weer helemaal bij!

Tags: