Navigation Menu+

Gemberfrietjes

6 januari 2012 door in Blogger | 3 reacties


Een tijdje geleden kocht ik een gemberwortel bij de SriLankaanse supermarkt in Eindhoven. Ee prachtstuk van ruime afmeting waar ik een klein fortuin voor neertelde. Zo vers, sappig en geurig was ik de gember in ons land nog niet tegengekomen. Inmiddels raspte ik ervan door Indiase en Thaïse prutjes, door soepjes, thee en groenteschotels, maar de wortel raakt maar niet op. Ik verdenk hem er stiekem van een wonderwortel te zijn die als je niet kijkt stiekem een beetje groter wordt. Dat vraagt om radicale maatregelen. Waar kon ik nou een flink stuk gemberwortel in kwijt? In zo’n geval pak je the Flavour Thesaurus van Niki Segnit erbij. Zo’n geweldig boek met zoveel plezier geschreven. En dan dus ook nog eens heel praktisch. De meest gemberverslindende suggestie is met vis, maar dat hebben we gisteren net gegeten. Ik besluit er minifrietjes van te bakken. Gewoon om te proberen. Het blijkt een hit. Waar kun je die bij eten? Alles wat je met stokjes eet zo ongeveer, zou ik zo zeggen. En ik ga ze zeker proberen met peer en chocola en een bolletje ijs. Met mango met wat chili flakes, en bij ananas gaat het ook zeker goed combineren. Zo zal de lijst nog wel groeien. Maar eerst nog eens chips er van maken!
Heb zonet even in de keuken gekeken: maar van deze aanslag op zijn omvang had de gemberwortel nog niet terug! Op de foto de droeve restjes van de frietjes.

3 Reacties

  1. Lekker. Ik vries het altijd in. In plakjes of geraspt en dan mengen met dezelfde hoeveelheid geraspte knoflook. In kleine blokjes zo in de pan en in veel gerechten bruikbaar.

  2. Lijkt me heerlijk!

Tags: