Navigation Menu+

Etruskische kleuren

14 februari 2020 door in Blog |

Dansende Etruskiers

Deze website heeft de vorm van een blog, aangezien het vertellen over culinaire geschiedenis en alles wat daar bij hoort van ingrediënt tot experiment, van archief tot boek mijn vak is. Natuurlijk zijn ook de zakelijke gegevens te vinden via het keuzemenu.

De vormgeving is gekozen in overleg met ontwerper en maker Ger van de Lindt. We hebben net zo lang overlegd en geprobeerd tot we iets vonden dat bij mijn voorkeur voor mooie afbeeldingen in combinatie met tekst past. De updates staan steeds bovenaan. Je kunt lekker grasduinen en je belangstelling volgen als lezer.

De kleurstelling is gekozen op basis van mijn liefde voor de Etrusken, ik volgde Etruskologie in Leiden als bijvak, maar al veel langer verzamelde ik boeken, posters, briefkaarten over de Etruskische cultuur. Ik schreef er zelfs mijn eindexamenscriptie over. Hoe geweldig was het om in de jaren zeventig uitgebreid ter plekke kennis te maken met de Etrusken, met inmiddels voldoende kennis aan boord om de diepte in te gaan. De kleuren van de wandschilderingen in de graven bleef bij me. Waar ik ook woonde, iets van de Etruskische kleurstelling vergezelde mij. Dus ook hier, op dit blog, blauw en terra. Het zal wel ergens in de genen zitten.

Tags: