Navigation Menu+

De Cuisine Naturelle van Anton Mosimann

16 november 2020 door in Blog |

Anton Mosimann

Anton Mosimann

Jarenlang kookte hij in Londen de sterren van de hemel, de Zwitserse chef Anton Mosimann (1947). In Nederland is hij niet zo bekend, dat is wel jammer want hij heeft een hele serie fijne kookboeken op zijn naam staan. Ik bezit zijn Fish Cuisine uit 1982.

Wie is hij? Prijswinnend op jonge leeftijd in Zwitserland, belandde hij toen hij pas 18 was als chef de cuisine in het Dorchester Hotel in Londen. Daar kookte hij een kleine 15 jaar. Kookschool, catering, tv-kok, zijn vermaardheid was groot. Hij kookte voor Downingstreet 10, vier generaties Britse royals en vijf Amerikaanse presidenten.

In 2011 verzorgde hij het eten voor de 300 gasten in Buckingham Palace ter gelegenheid van het huwelijk van prins William en Catharine Middleton. Op het menu stond een voorgerecht met een krabtimbaaltje, kreeft en garnaal. Daarna kwam lamsvleesgerecht in drie bereidingen. Toe was een trio van trifle, chocolade fondant en ijs in brandysnap mandjes.

In 2018 mocht hij zijn kookkunst herhalen voor prins Harry en Meghan Markle.

Wat is zijn specifieke bijdrage aan de kookkunst? De Cuisine Naturelle – een zusje van de Nouvelle Cuisine. Een boek daarover verscheen in 1985. Het blijkt dat zijn kookkunst prima aansluit bij het streven naar eten uit de eigen omgeving, biologisch geteeld, geen moeilijke sausjes en gedoetjes. Daar houdt het Engelse koningshuis van. En wie eigenlijk niet? Inmiddels is er ook een kookschool aan het meer van Genève, vlakbij Montreux. Met een museum waarin de collectie – prijzenkast, bibliotheek – van Anton Mosimann te bewonderen is. Zijn twee zonen zetten het bedrijf voort.

Hier een filmpje over het maken van rösti met zijn kookschool: https://www.youtube.com/watch?v=GhbxhatFMOE

 

Recepten vind je op de link hieronder.

https://www.mosimann.com/the-mosimanns/the-legacy-of-cuisine-naturale/

Museum vlak bij Montreux: https://www.region-du-leman.ch/…/the-mosimann-collection

Tags: , ,