Chocoladefee
Zo’n chocolade-evenement in het KIT 16 en 17 oktober is natuurlijk heel leerzaam en leuk, maar je moet wel iets kunnen proeven. Chocola heeft het imago van ‘zoet’, maar dat is natuurlijk onze beperkte in de 18e eeuw ontstane blik op het product. Van huis uit is chocola helemaal niet zoet. Dat wordt-ie pas als je er een bende suiker in rommelt. Daarom vraag ik maar eens aan chocoladefee Mariëlla Erkens naar het hoe en wat van chocola in hartige hapjes. Zij kookt tenslotte hele chocoladediners bij elkaar (en daar hoor ik altijd enthousiaste verhalen over), dus als iemand het weet…
koken, de ingrediënten moeten wel van uitstekende kwaliteit zijn. Anders wordt het resultaat alsnog
middelmatig.
toveren met ingrediënten: het verzinnen van nieuwe gerechten en recepten.Proeven is genot, vooral als alles
klopt. Geweldig!”
chocolademenu. Mariëlla verkoopt daarom kleine hapjes
verkopen, in de vorm van pinxtos, of tapas.Een tipje van de sluier:
paddenstoelen, tijm en sjalot (foto).
Grenada 71%.