Navigation Menu+

Buiten in Baarn

14 maart 2010 door in Blogger | 5 reacties

Vandaag om half twee vertel ik het verhaal over BUITEN vanuit historisch perspectief. Hoe beleefden de Romeinen buiten? En wat stelde dat voor in de Middeleeuwen en de Renaissance? BUITEN veronderstelt een BINNEN, om maar wat te noemen. Als er een BINNENis, waar begint dan BUITEN? En hoe ziet dat er uit? Is BUITEN wild of getemd? Of alle bei?
Dit is natuurlijk maar een stukje van de inleiding. En ik heb niet alleen schitterende plaatjes opgedoken, maar ook toepasselijke dichtsels.

Kasteel Groeneveld in Baarn, half twee, zondag 14 maart.
www.kasteelgroeneveld.nl

5 Reacties

 1. Complimenten van ouders, A. en mij Lizet! Mocht je in het Haagse zijn, dan weet A. zeker dat je het hofje dat zijn ouders beheren wel interessant zou vinden (en zijn vader hadden we eigenlijk naar deze lezing mee moeten nemen).

 2. PS: moeder was meteen een uur de stukjes hier aan het lezen 😉

 3. Ha Yvon, dank voor de complimenten en behalve een bezoekje aan Simonis voor zie ik nu ook een bezoekje aan het hofje! Als er blaadjes aan de bomen zitten plan ik een excursie naar Den Haag.
  Leuk dat jullie er met zijn vieren waren. En nu ben ik natuurlijk benieuwd naar wat jouw moeder kalligrafeert.

 4. Als alles in bloei staat is het hofje een plaatje (http://historie.residentie.net/asdelft.htm). Schoonvader vindt het geweldig om daar over te vertellen.
  Alle feest- en verjaardagskaarten, uitnodigingen, briefjes bij cadeautjes kalligrafeert mijn moeder. Vraag me eigenlijk af of ze nog wel normaal kan schrijven 😉 Ziet er wel fraai uit.

 5. Je moeder zou een aanwinst zijn voor een bloemenwinkel die in linten doet! Soms is het treurig hoe de tekst daarop gekwakt is. Daar kan kalligrafie heel wat betekenen.
  En dat hofje, daar kom ik nog op terug!

Tags: