Navigation Menu+

Aardappels rooien

23 juli 2007 door in Blogger |


Zaterdag heb ik de Santees gerooid, ja er zat natuurlijk weer een salamandertje bij. De Santees kreeg ik via vriendin Caroline, in ruil voor blauwschokkers. De opbrengst per plant op de klei is niet geweldig van deze biologische aardappel. Een van de planten had allemaal voze piepers, zaten verdacht veel vette aardwormen bij. De piepers – toch twee minikratjes vol – zijn wat kruimig en goed van smaak. Heel geschikt dus voor een zomerstamppotje met rucola, of snijbiet, of van die heerlijk zachte krulandijvie.
Van kruimige piepers maak je ook prima aardappelkroketten:
nodig:
750 gram aardappelpuree, 2 eieren, peterselie, bieslook, bloem, paneermeel, peper en zout
Bereiding:
Voeg de fijngehakte kruiden toe aan de aardappelpuree en 1 van de twee eieren, die u eerst hebt losgeklopt. Doe er peper en zout naar smaak bij. Meng alles goed en laat het opstijven in de koelkast.
Neem een kleine hoeveelheid, ter grootte van een kleine gehaktbal en maak er rolletjes van. Het tweede ei splits je en het eiwit klop je los.
Rol de kroketjes eerst door het eiwit, dan door de bloem en vervolgens door de paneermeel. Frituur ze en serveer ze met gefrituurde peterselie.
Tip: voeg wat fijngehakte vleesresten, miniblokjes oude kaas of garnaaltjes toe aan het mengsel.

Tags: , , ,